Nieuws

 • Cao PostNL: wat is er aan de hand?

  10/12/2018
  PostNL CAOPostNL Pakketten

  Direct de brief downloaden? Klik dan hier.

  Wat is er aan de hand?

  De vakorganisaties zijn met jullie werkgever in overleg over een nieuwe cao PostNL. Jullie oude cao loopt op 1 januari 2019 af en wij willen graag voor die tijd nieuwe afspraken maken, wij gaan voor het beste resultaat voor alle medewerkers van PostNL.

  PostNL heeft aan de Bond van Postpersoneel, CNV en VHP2 tijdens de cao onderhandelingen gevraagd of wij actie gaan voeren tijdens de SKNJ periode. Om die reden hebben wij het cao-overleg opgeschort en hier uitvoerig met onze kaderleden, die betrokken zijn bij het cao proces, over gesproken. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat we op dit moment geen (prik)acties voeren.

  Waarom doen wij dat nu dan niet??

  • Wij vinden het te snel om naar een actiemiddel te grijpen na nog geen 5 uren (!!!) echt onderhandelen.
  • We hebben (nog) geen conflict en er ligt al helemaal geen eindbod van de werkgever. We zijn dus nog in gesprek met voor ons maar één doel: een fatsoenlijke cao afspreken.
  • Actievoeren tijdens de SKNJ periode kan grote schade toebrengen aan jullie bedrijf en dus ook aan de werkgelegenheid van jullie allen.

  Zijn wij tegen actie?

  Nee! Wij zijn niet tegen actievoeren. De druk opvoeren is goed, maar daar is het nu (nog) te vroeg voor. Het cao traject is nog maar net gestart en onderwerpen zijn nog niet allemaal besproken. Zo hebben we als gezamenlijk vakorganisaties circa 20 onderwerpen ingebracht. Eerst willen wij onderhandelen en tot een resultaat komen. Wij zullen pas actievoeren als de onderhandelingen niet een fatsoenlijk resultaat opleveren.

  Wat nu?

  Wij willen graag met PostNL een inhoudelijk goede cao afspreken en zetten alles op alles om het optimale resultaat te behalen. Wij gaan hiervoor constructief in overleg en schuwen de actie niet als blijkt dat dat nodig is. We zetten het cao overleg dan ook voort op 12 december a.s. Wanneer we tot een resultaat komen, leggen we dit aan jullie voor. Uiteindelijk bepalen de leden van onze bonden of we wel/niet akkoord gaan met een cao.

   

  Hebben jullie vragen, kies dan direct in bij jouw vakbond.

   

  Wil je de brief graag downloaden? Klik dan hier.

   

  Met vriendelijke groet,

   

  Bond van Post Personeel  CNV                                                       VHP2                                                            
       
  Joost Bol   Anselma Zwaagstra  André Tumelaire
  Bestuurder         Bestuurder         Bestuurder