Samen houden we het leuk!

U bent hier:

Stand van zaken cao PostNL

02/07/2024

Zoals jullie wellicht weten zijn we in mei jl. gestart met de onderhandelingen bij PostNL over jullie nieuwe cao PostNL. De inzetbrief van alle partijen is toen ook via onze website gedeeld.
Vakbonden en werkgeversvertegenwoordiging zijn nu een aantal maal bij elkaar geweest en ik kan jullie vertellen dat we nog een eind uit elkaar liggen.

Niet alleen qua loonbod, maar PostNL stelt naast een paar plussen zoals het schrappen van de jeugdlonen vanaf 18 jaar, een verbeterde “waakdienstregeling”,etc., ook een aantal verslechteringen voor zoals; het verlagen van loon bij ziekte, schrappen van de RVU regeling (RDD regeling blijft wel), schrappen leeftijdsdagen, verhogen eigen bijdrage pensioen en beperken van de duurzame regeling “arbeidstijdreductie” tot schaal 5. Tevens een aanpassing van de TOT.

Al met al hebben we de verwachting dat er nog ruimte zit in het loonbod en in de voorgestelde verslechteringen, want dit totaalpakket is een achteruitgang. We vertrouwen erop dat PostNL dat ook niet wil. Hetgeen ze hebben voorgesteld qua loon is immers een openingsbod. Volgende week gaan we verder onderhandelen. Dat zien we met vertrouwen tegemoet. 

Van eventuele ontwikkelingen zullen we jullie op de hoogte houden.

Met vriendelijke groet,
Onderhandelteam BVPP

Joost Bol – eerste bestuurder
Gerard van Rijn – tweede bestuurder
Ad Wesdorp – kaderlid
Bert Tuk - kaderlid