De BVPP-fractie van de OR Pakketten deed een onderzoek!

Op vrijdag 6 oktober jongstleden was de fractie in Leidschendam bijeen voor een teamdag. Een deel van de dag draaide rondom de teamrollen van de fractie. Hierbij werden de uitkomsten van de Belbin testen ingezet om de sterke en verbeterpunten van het team in beeld te krijgen. 

Het doel van de dag was om inzicht te krijgen in de talenten van de teamleden en hoe deze het beste ingezet kunnen worden voor een succesvollere samenwerking.

Belbin?
Dr. Meredith Belbin (4 juni 1926) is een Britse wetenschapper en kwam na onderzoek binnen teams tot de conclusie dat in een team 'bepaalde personen, bepaalde rollen op zich namen'. Hoe deze rollen zijn verdeeld, zijn van cruciale invloed op de resultaten. Hij ontwikkelde een model gebaseerd op drie uitgangspunten; 

1. Het bereiken van doelstellingen; 
2. Evenwicht tussen de teamrollen;
3. Persoonlijke rollen.

Succesvolle teams of niet?
Een team uitsluitend met creatieve geesten dreigt te verzanden in idee├źn. Een team met uitsluitend leiders boeken geen voortgang en een team vol met doeners kunnen betere resultaten halen met de juiste leider erbij. Een team wat zich bewust is van de teamrollen kan bij het verdelen van de taken aan de juiste teamleden betere resultaten boeken.

Verrassende inzichten 
Deelnemer Antoinette Vonk licht toe: "Deze dag was leerzaam om te ontdekken dat iedereen zijn of haar eigen 'gebruiksaanwijzing' heeft. Het is voor mij duidelijk geworden waarom je met de ene collega sneller resultaat boekt dan met een ander. Het is voor ons nu de kunst om met onze nieuwe kennis meer gedaan te krijgen in ons team!"

Wat is jouw teamrol?
Wil jij weten welke rol jij inneemt in een team? Doe hier de test: https://www.123test.nl/groepsrollentest/

 

septemberactie banner voor bvpp website

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Lievereenpapiereninschrijffrm

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Contributie

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

meldpunt

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren