Vanaf mei 2017 zijn wij met PostNL in onderhandeling over een nieuwe cao PostNL. Na een uitgebreid traject dat vele onderhandelingsmomenten kende, hebben de BVPP, CNV en VHP2 met PostNL medio oktober een principe akkoord bereikt over een cao voor 2017 en 2018.  Vervolgens is het akkoord aan onze leden voorgelegd. Wij kunnen jullie vandaag berichten dat zowel de leden van de BVPP als de leden van het CNV het akkoord hebben aanvaard. Bij de BVPP ligt het aanvaardings-percentage op 52% en bij het CNV op 60%. Dat betekent dat er wat de BVPP en het CNV betreft een cao kan worden getekend.

Desondanks knaagt er iets bij ons. De uitslag betekent geen grote steun voor de cao (52% voor-stemmers, 47% tegenstemmers en 1% blancostemmers bij de BVPP en 60% voorstemmers en 40% tegenstemmers bij het CNV).
Tijdens onze ledenraadplegingen van de afgelopen weken en de opmerkingen door onze leden gemaakt op het stemformulier is echter wel gebleken dat bij het akkoord voornamelijk weerstand is bij onze leden op de volgende punten.

1.    De afspraak over de reiskostenregeling valt bij een groep negatiever uit dan door ons verwacht.
2.    Men is in zijn algemeenheid niet tevreden over het loonbod.
3.    Het generatiepact is nu alleen voor een kleine groep opengesteld.

Hoewel het akkoord dus is aanvaard, overheerst bij ons het gevoel dat de steun voor de toekomst ontbreekt. Daarom willen wij met de directie van PostNL in gesprek over bovenstaande punten: reiskostenregeling, loon en generatiepact met als doel om daar verbeteringen in te realiseren.  Om die reden roepen wij PostNL op om het cao-overleg te heropenen en daarbij de vakbonden uit te nodigen voor een bijeenkomst.

Hoe nu verder?
Tegelijkertijd met het bekendmaken van de stemmingsuitslag hebben wij een brief (bekijk de brief via deze link) verzonden aan PostNL om zo snel mogelijk met elkaar in gesprek te gaan over de genoemde drie punten. We zullen jullie z.s.m. informeren over de reactie van PostNL.

Tenslotte
De bedoeling was om gisteravond deze uitslag bekend te maken. Op basis van de uitslag hebben wij met het cao-platform tot laat in de avond vergaderd. Vandaar deze vertraging, onze excuses daarvoor.Ook laten de BVPP en CNV een gezamelijke nieuwsbrief uitgaan. Klik hier.

 

septemberactie banner voor bvpp website

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Lievereenpapiereninschrijffrm

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Contributie

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

meldpunt

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren