"Het zal 2006 geweest zijn toen er aantal maatregelen werden genomen die op zijn zachts gezegd niet gunstig waren voor de deeltijdwerkers. Na een langdurig gesprek met de toenmalige voorzitter van de onderdeelcommissie (OC) Sorteren Zwolle besloot ik om mij aan te melden bij een vakbond.

Met mijn collega’s had ik afgesproken dat iemand onze belangen moest behartigen. De meerderheid van de medezeggenschap waren fulltime postbodes. In de kantine van het sorteercentrum Zwolle lag een boekje van de BVPP. Er stond een artikel en een oproep voor medewerkers die voor de bond in de medezeggenschap wilde plaatsnemen. Coupon uitgeknipt en opgestuurd. Na een aantal dagen kreeg ik een berichtje dat er een bijeenkomst voor de plaatsingslijst in het centrum van het land was gepland en dat ik daar ook voor uitgenodigd was.

Ik moest toen voor een voor mij totaal onbekende groep mijn verhaal houden. Er waren voor de OR meer dan 50 kandidaten. Als ik mij goed herinner ben ik toen op de twaalfde of dertiende plaats terecht gekomen voor zowel de OR als de OC. Ik ben toen niet direct verkozen maar na ongeveer een jaar was er een plekje voor mij omdat er een aantal OC leden was afgehaakt. Ik kwam toen terecht in de OC Noordoost. Ernst Muntinga was de voorzitter en Lute Rademaker onze overleg partner. Ik voelde mij gelijk als een vis in het water. Ik nam deel aan de werkgroepen, financiën, locatie beleid en bezorgen. Het was een roerige tijd met veel sluitingen van vbg'en en grote reorganisaties zoals 'Toekomst VBG' en 'Optivo'. Ik heb dat met bijzonder veel plezier gedaan.

Ik werkte veel samen met postbodes en het management. Ik heb ook een aantal stakingen meegemaakt. Als ik nu als 64-jarige terugkijk was dat ondanks alle vervelende maatregelen wel de leukste periode van mijn werkzame leven. Nu ga ik afscheid nemen.

Ik doe bewust niet meer mee met de reorganisatie teamleider en ben over een maand of acht overcompleet. Ik heb daar vrede mee, het is nu aan de jongeren om het stokje over te nemen. Moet ook nogmaals mijn bewondering en blijdschap uitspreken over de grandioze verkiezingsuitslag. BVPP, het ga je goed en met dank voor de mogelijkheden en ondersteuning die jullie mij hebben gegeven."

septemberactie banner voor bvpp website

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Lievereenpapiereninschrijffrm

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Contributie

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

meldpunt

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren