Kim van der Ende (26) uit Hengelo studeerde in 2011 af als laborante maar kon niet in deze branche aan de slag. Zij besloot haar eigen wolwinkel te starten en daarnaast ging zij bij PostNL werken aan de planbalie. 

Een gewone werkdag voor Kim
In de ochtend is het in de winkel aan de Lindenweg 1 meestal rustig. Zij maakt dan de bestellingen uit de webshop verzendklaar. Uiteraard worden de zendingen via PostNL verzonden naar haar klanten. Wanneer zij haar winkel s’middags sluit vertrekt zij naar PostNL in Hengelo voor de avonddienst. Het leuke van haar werk bij PostNL is dat ze dan direct contact heeft met collega's zoals de pakketchauffeurs die na hun dienst terug op het depot komen. 

verkleind2De winkel
Van jongs af aan was Kim al zeer creatief aan de slag, haken, tekenen, naaien, breien en ga zo maar door. Daarbij had zij altijd al de wens om een eigen winkel te hebben en in 2013 kwam deze wens uit! Zij heeft de voorbereidingen grondig aangepakt. Zij deed veel onderzoek op internet over de wetten en de regelgeving waaraan je als ondernemer moet voldoen, volgde cursussen en keek naar de praktische zaken zoals een winkelpand en een webshop. Haar winkel is gevestigd een woonwijk, “zo zit ik dicht bij de mensen” aldus Kim.   

Trendy op dit moment 
Amigurumi, is al een tijdje helemaal HOT! Dit is het haken van knuffels, beestjes en figuurtjes. Het is een trend die overgewaaid is uit Japan. Het wordt door jong en oud gedaan. De jongeren haken amigurumi’s om aan ergens aan te hangen en de ouderen haken graag de knuffels voor hun kinderen en kleinkinderen. Alles mag en alles kan met deze leuke haaktrend!    

Wat is er in de winkel te koop? 
Handwerk voert de boventoon. Ze heeft echter ook hobby producten zoals snijmallen, klei, vilt, kralen, knopen en stempels. Later wil zij haar winkel uitbreiden met o.a. mooie stoffen. Verder heeft Kim ook al plannen om in de toekomst een boek te schrijven met beschrijvingen en patronen van bijvoorbeeld amigurumi.

Meer weten? Bezoek de webshop www.trendykim.nl of volg Kim op Facebook. Ga naar www.facebook.com/trendykim en like de pagina.

Ken jij ook iemand die lid is van de BVPP en die een bijzondere hobby heeft? Wij komen graag met hem of haar in contact. Mail naar secretariaat@bvpp.nl o.v.v. de naam, woonplaats en de omschrijving van de bijzondere hobby.

septemberactie banner voor bvpp website

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Lievereenpapiereninschrijffrm

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

meldpunt

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren